17 lut 2014

Roladki mielone z serem i szynką

Składniki: 
- mięso mielone
- 1 jajko
- ćwierć cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 1/4 szklanki bułki tartej
- vegeta
- pieprz
- szynka
- żółty ser
- olej do smażenia


Sposób przygotowania:

  • Do mięsa dodajemy posiekany drobno czosnek, cebulę, jajko, przyprawy i bułkę tartą
  • Całość mieszamy do czasu aż powstanie jednolita masa
  • Z mięsa formujemy kilka prostokątów na które umieszczamy po kawałku sera i szynki (można dodać również jabłko jeśli ktoś lubi)
  • Prostokąty zwijamy tak by powstały nam roladki (aby było łatwiej mięso można ustawić na folii co ułatwi zwijanie)
  • Smażymy na średnim ogniu z każdej strony, aby mięso było dobrze wysmażone i w środku nie było surowe


PODPIS 
  Photobucket Photobucket Photobucket

17 komentarzy:

  1. Ja uwielbiam mielone z jajkiem :) muszę wypróbować też z serem

    OdpowiedzUsuń
  2. siedze w pracy,bez obiadku, a tu takie pyszności...

    OdpowiedzUsuń
  3. Musze zrobić mężowi taką wersję, kiedyś robiłam mielone z pieczarką w środku, ale teraz tak sobie myślę, że fajnie by było też wsadzić kulkę mozzarelli :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. z mozzarellą też robiłam, polecam ;)

      Usuń
    2. Więc muszę wypróbować obie wersję :-)

      Usuń
  4. Takich roladek mielonych jeszcze nie jadłam, jedynie schabowe później zapiekane. Cenię każdy pomysł, który urozmaici kotlecik mielony - mój ulubiony :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajne takie nadziewane kotleciki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Całe wieki nie jadłam już mięsa mielonego, ciekawie wyglądają te roladki ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubie te twoje pomysły kulinarne, niemal zawsze dodasz coś, co po raz pierwszy widzę na oczy :) Ostatnio robiłam mielone z kurczaka, też były pysia, muszę spróbować takie nadziewane :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Jaaa, aż sie głodny zrobiłem, fajny przepis

    OdpowiedzUsuń
  9. co to vegete? bo jestem niedokształcona XD
    przepysznie wyglada! *o*
    Mogłabyś polubic? https://www.facebook.com/poppymiauczak

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. vegeta to przyprawa i to bardzo znana, zadziwia mnie fakt, że jest osoba która jej nie zna.
      I nie, nie mogłabym polubić. Nie lubię, łażenia po blogach i żebrania o to by ktoś coś polubił.

      Usuń
  10. zjadłby :P fajny i prosty przepis, muszę wypróbować :d

    OdpowiedzUsuń
  11. Poszerzasz skrupulatnie moją kolekcję przepisów - dziękuję :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Dziękuję za przepis i mnie i mężusiowi bardzo smakowało :)

    OdpowiedzUsuń

Komentarze z adresami do Waszych blogów nie będą publikowane. Wiem jak do Was trafić i nie musicie wklejać linków (chyba że chcecie mnie zirytować).