14 cze 2014

Burrito 2

Składniki:

ciasto
- szklanka mąki
- łyżeczka soli
- 150 ml wody
- łyżka oleju


farsz
- 0,5 kg mięsa mielonego
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli 
- 2 puszki pomidorów
- 2 czerwone cebule
- czerwona papryka
- pieprz
- ziarenka smaku/vegeta
- czosnek granulowany
- lubczyk
- słodka papryka
- chilli
- olej




Sposób przygotowania:
  • Mięso mielone doprawiamy pieprzem, ziarenkami smaku, czosnkiem granulowanym, lubczykiem, słodką papryką oraz chili i smażymy na rozgrzanym oleju, kiedy będzie dostatecznie usmażone dodajemy pokrojoną paprykę i cebulę.
  • Całość dusimy przez ok. 15 minut, a następnie dodajemy pomidory (lepiej odcedzić ponieważ nam sos wyszedł za rzadki. Opcjonalnie można dodać też koncentrat), odcedzoną kukurydzę i fasolę. 
  • Całość dusimy jeszcze przez kilka minut i zabieramy się za ciasto
  • Mąkę mieszamy z solą dodajemy olej i wodę. 
  • Ugniatamy, dzielimy na cztery części i rozwałkowujemy
  • Smażymy na suchej patelni w niezbyt wysokiej temperaturze po ok. 2 min z każdej strony
  • Na każdy placek nalewamy farsz i zwijmy




-

PODPIS 
  Photobucket Photobucket Photobucket

8 komentarzy:

Komentarze z adresami do Waszych blogów nie będą publikowane. Wiem jak do Was trafić i nie musicie wklejać linków (chyba że chcecie mnie zirytować).