Składniki:
ok 1/2 kg schabu
pieprz
sól
majeranek
kostka rosołowa
papryka słodka
papryka ostra
czosnek granulowany
olej
mąka
Sposób przygotowania
- Mięso kroimi na kotlety i lekko rozbijamy.
- Doprawiamy pieprzem i solą z obu stron.
- Smażyny kotlety na rozgrzanym oleju do czasu aż się zarumienią.
- dolewamy wody (ok. 3/4 pojemności patelni)
- doprawiamy majerankiem, słodką i ostrą papryką, kostką rosołową i czosnkiem
- dusimy na małym ogniu pod przykrywką przez ok. godzinę lub półtora, co jakiś czas sprawdzając czy woda nie wyparowała i czy mięso się nie przypala (w razie potrzeby dodać więcej wody)
- dodajemy 3 łyżeczki mąki roztrzepanej w niewielkiej ilości wody
- doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze przez kilka minut
Mówię Ci załóż bloga kulinarnego! :)
OdpowiedzUsuńno to ale mi ochotki narobiłaś , już mam ochotę by taki obiadek zjeść :)
OdpowiedzUsuńhahha lecę do lodówki! jestem głodna przez Ciebie :D
OdpowiedzUsuńCoś dla mojego męża :-)
OdpowiedzUsuńMoje ulubione :D
OdpowiedzUsuńCoraz częściej robi się u Ciebie kulinarnie... :)
OdpowiedzUsuńProsty przepis na smaczne jedzenie :)
OdpowiedzUsuń