6 maj 2014

Kotleciki z kurczaka

Składniki:
- pierś kurczaka
- 200 g pieczarek
- pól czerwonej papryki
- 1 cebula
- 1 jajko
- 1 łyżka bułki tartej
- 2 łyżki mąki 
- czosnek granulowany
- przyprawa do kurczaka/gyrosa
- papryka słodka i ostra
- pieprz 
- olej 


Sposób przygotowania:
  • Pieczarki i cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oleju
  • Pierś kurczaka oczyszczamy i kroimy w kostkę
  • W osobnym naczyniu mieszamy podsmażone składniki z kurczakiem i pokrojoną drobną papryką
  • Dodajemy bułkę tartą, jajko i mąkę
  • Doprawiamy pieprzem, przyprawą do kurczaka/gyrosa, papryką słodką i ostrą oraz czosnkiem granulowanym
  • Z powstałej masy formujemy kotleciki i smażymy je na rozgrzanym oleju, aż do zarumienienia


PODPIS 
  Photobucket Photobucket Photobucket

16 komentarzy:

  1. i znowu pyszności u Ciebie :) zjadłabym, mimo późnej pory :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja mam dobry przepis na serowe kotlety;)

    OdpowiedzUsuń
  3. ...o, natchnęłaś mnie :)
    Serdeczności :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Do obiadu jeszcze godzina, a mi już w brzuchu burczy...

    OdpowiedzUsuń
  5. i ślinka w pracy leci.... :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ty tam pracuj, a nie mi tu bloga przeglądasz ;)

      Usuń
  6. Przepis super, pokazuje, że z prostych produktów można przygotować coś oryginalnego :) Aczkolwiek zastanawia mnie, czy kotleciki nie będą się rozwalać podczas smażenia i przekładania na drugą stronę? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie rozpada się ;) Ładnie się podsmażają z jednej strony co klei produkty do kupy i ładnie się je obrana :)

      Usuń
  7. Zgłodniałam :D
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ojej, bardzo chętnie :3 fajny i prosty przepis

    OdpowiedzUsuń
  9. Przepis brzmi fantastycznie i na pewno tak smakuje, ale że też to wszystko nie rozpada się podczas smażenia...

    OdpowiedzUsuń
  10. Moja dieta nie przewiduje pieczarek, cebuli, papryki, zwykłej mąki i smażonych potraw. :( A wyglądają tak pysznie. :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Te Twoje przepisy są genialne! Wypróbowałam już kilka, wypróbuję i ten bo aż ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Kurczaczka to ja zawsze bardzo chętnie :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Robiłam kiedyś podobne, ale z kukurydzą, muszę wypróbować i Twoją wersję :-) Dawno już nie robiłam tych kotlecików :-)

    OdpowiedzUsuń

Komentarze z adresami do Waszych blogów nie będą publikowane. Wiem jak do Was trafić i nie musicie wklejać linków (chyba że chcecie mnie zirytować).