Strony

21 kwi 2013

Zrazy drobiowe z serem

Składniki:
- pierś z kurczaka
- masło
- musztarda
- ser
- sól i pieprz
- wykałaczki
- olej
- słodka papryka (opcjonalnie)
- curry (opcjonalnie)
- czosnek (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka kurczaka kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy
  • Każdy z plastrów solimy, pieprzymy, smarujemy cienką warstwą masła i musztardy oraz dodajemy ser
  • Kotlety zwijamy i przytwierdzamy do siebie wykałaczką
  • Smażymy na oleju na małym ogniu
  • Można doprawić według uznania (my dodaliśmy czosnek, curry i słodką paprykę)
  • Dobrze jest kotlety panierować w jajku i bułce tartej przed usmażeniem (czego my tym razem nie zrobiliśmy)
  • Podawać z ziemniakami/frytkami/surówkami/z czymkolwiek chcecie :)

12 komentarzy:

  1. ciekawy pomysł na obiad, ja mięsa nie jem ale może moim chłopakom zaserwuję coś takiego :)

    OdpowiedzUsuń
  2. tak tak Ania jestem :D Mogłaś nie wiedzieć po moje imię padło dopiero 2 raz na blogu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. a zrobisz mi takie pyszności?:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Moja Mama jest mistrzynią w przyrządzaniu takich zrazów, uwielbiam je bo są małe ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. ooo, muszę kiedyś zrobić :) mój Mięsożerca zapalony na pewno się uraduje xD

    OdpowiedzUsuń