Przychodzę dziś do Was z prostym i szybkim daniem, które podbiło moje podniebienie!
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- feta
- szynka
- pomidory
- pieprz
- zioła prowansalskie
- ketchup
Sposób przygotowania:
- W misce rozgniatamy fetę, do której dodajemy pokrojoną szynkę i pomidory
- Powstałą masę doprawiamy pieprzem i ziołami prowansalskimi (radzę nie dodawać soli gdyż feta jest wystarczająco słona)
- Ciasto francuskie kroimy w kwadraty, na środek każdego nakładamy masę i składamy w małe kopertki
- (warto nasmarować ciasto delikatnie masłem, żeby się nie rozkleiło)
- Pieczemy ok. 10 min w temperaturze 180°C.
- Na koniec smarujem każdy kawałek delikatnie ketchupem
To może być dobre;] i na pewno wypróbuję ten przepis, chociażby z tego względu, że lubię rzeczy z ciasta francuskiego;]
OdpowiedzUsuńOj na jedzenie to już patrzeć nie mogę...zajżę jak przestana potrawy świąteczne straszyć w lodówce ;)
OdpowiedzUsuńBrzmi smacznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo proste i fajne, ale na razie trzeba zjeść to co jest jeszcze ze świąt. :)
OdpowiedzUsuńIdealne na przyjście gości :)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie, a do tego jest proste w przygotowaniu. Jednakże po świętach wskazane jest trochę postu ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszystkie dania z ciastem francuskim. To danie z pewnością musi być pyszne!
OdpowiedzUsuń...proste i na pewno pyszne, bo ma w sobie wszystko to co lubię :)
OdpowiedzUsuńSerdeczności :)
Lubie takie, dawno nie robiłam, jutro wpadają znajomi, to przypomniałaś mi o smacznej przekąsce :D
OdpowiedzUsuńMuszę zrobić, lubię ciasto francuskie :-)
OdpowiedzUsuń