22 kwi 2014

Ciasto francuskie z farszem

Przychodzę dziś do Was z prostym i szybkim daniem, które podbiło moje podniebienie!


Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- feta
- szynka
- pomidory
- pieprz
- zioła prowansalskie
- ketchup 



Sposób przygotowania:

  • W misce rozgniatamy fetę, do której dodajemy pokrojoną szynkę i pomidory
  • Powstałą masę doprawiamy pieprzem i ziołami prowansalskimi (radzę nie dodawać soli gdyż feta jest wystarczająco słona)
  • Ciasto francuskie kroimy w kwadraty, na środek każdego nakładamy masę i składamy w małe kopertki
  • (warto nasmarować ciasto delikatnie masłem, żeby się nie rozkleiło)
  • Pieczemy ok. 10 min w temperaturze 180°C.
  •  Na koniec smarujem każdy kawałek delikatnie ketchupem


PODPIS 
  Photobucket Photobucket Photobucket

10 komentarzy:

  1. To może być dobre;] i na pewno wypróbuję ten przepis, chociażby z tego względu, że lubię rzeczy z ciasta francuskiego;]

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj na jedzenie to już patrzeć nie mogę...zajżę jak przestana potrawy świąteczne straszyć w lodówce ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo proste i fajne, ale na razie trzeba zjeść to co jest jeszcze ze świąt. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda apetycznie, a do tego jest proste w przygotowaniu. Jednakże po świętach wskazane jest trochę postu ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam wszystkie dania z ciastem francuskim. To danie z pewnością musi być pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  6. ...proste i na pewno pyszne, bo ma w sobie wszystko to co lubię :)
    Serdeczności :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubie takie, dawno nie robiłam, jutro wpadają znajomi, to przypomniałaś mi o smacznej przekąsce :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Muszę zrobić, lubię ciasto francuskie :-)

    OdpowiedzUsuń

Komentarze z adresami do Waszych blogów nie będą publikowane. Wiem jak do Was trafić i nie musicie wklejać linków (chyba że chcecie mnie zirytować).