Przedstawiam Wam kolejną łatwą i szybką potrawę, idealną na kolację lub śniadanie. Pastę jajeczną można robić na wiele sposobów. Ja postanowiłam dodać ogórka i szczypiorek. Pysznie smakuje na chlebie posmarowanym masłem z rzodkiewką na wierzchu. Zniknęła w mgnieniu oka.
Składniki:
- 6 jajek
- Jeden świeży ogórek
- pęczek szczypiorku
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka masła
- pieprz
- sól
Sposób przygotowania:
- Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do ostudzenia, a następnie obieramy ze skorupek.
- Następnie tarkujemy je na grubych oczkach podobnie jak ogórki, a szczypiorek siekamy.
- Do jajek dodajemy łyżeczkę masła i rozgniatamy je widelcem.
- Do powstałej masy dodajemy majonez, posiekany szczypiorek, odsączonego z wody ogórka .
- Całość mieszamy oraz doprawiamy dla smaku pieprzem i solą.
Smacznego ;)
Ależ prosty przepis do wykonania, a żarełko jak się patrzy :) Muszę sobie zrobić takie danie w najbliższym czasie :) Nie pamiętam, kiedy ostatnio przepis kulinarny wzbudził tak duży entuzjazm u mnie :)
OdpowiedzUsuńMniam, a mnie kuszą takie pasty, ogórek akurat jest :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie pasty :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie pasty na sniadanko :)
OdpowiedzUsuńczesto je robie :)
uwielbiam paste jajeczną! Smak dzieciństwa :D
OdpowiedzUsuńMamie i jej partnerowi podam przepis :)
OdpowiedzUsuńJa jestem...dziwną osobą co nie je praktycznie niczego, toteż w życiu nie jadłam ani razu jajka. Ani na twardo, ani na miękko, ani smażonego.. a w zupie szczawiowej, cóż robię sobie oddzielny garnuszek bez jajek :)
mmmm pysznie wyglada i pewnie tak samo smakuje! a i p.s. superowe menu:)
OdpowiedzUsuńNa pewno zrobię :-) Uwielbiam takie pasty, ale nigdy nie robiłam, tylko zazwyczaj kupuję ;-)
OdpowiedzUsuń